GÖRÜNTÜLÜ

Tülay Hatimoğulları: Örgütlü biçimde sandıkları koruyalım

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Oyumuzu kullanmakla yetinmeyelim. Oy hırsızlarına, sandık hırsızlarına, kayyumcu siyaset yürütenlere karşı hep birlikte örgütlü bir biçimde sandıkları koruyalım" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak için kurulan “Gültan’la Ankara’ya Kadınlar Dayanışmaya” kampanya ekibinin Ankara’da düzenlediği etkinliğe katıldı.


Tülay Hatimoğulları, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Gültan Ankara için aday olduğu zaman, aday olmanın gerekçesini iki ana başlıkta toplamıştı. Kampanyanın finalinde bu iki başlığı buradan bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Birincisi; Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesinin yol ve yöntemlerini, araçlarını üretmektir. Gültan, 'Çözüm tek başına ne Diyarbakır’dadır ne de Ankara’dadır. 40 yıldır devam eden savaşların, çatışmaların bitirilmesinin yolu Diyarbakır’dan Ankara’ya kurulacak bir barış köprüsünden geçer' demiş ve adaylığını açıklamıştı. Gerçekten de oldukça anlamlı olan bu yaklaşımın altını biz de bir kez daha çiziyoruz.
Bir çözüm ve diyalog süreci başlayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.

SANDIKLARI KORUMA ÇAĞRISI

Sevgili Gültan’ın adaylık kampanyası, Türkiye'de feminist kadın hareketiyle birlikte Kürt kadın hareketinin ortak yürüttüğü bu mücadelenin en önemli alanlarından biridir. Biz kadınlar bedenimize, emeğimize, dilimize ve kültürümüze hep birlikte sahip çıkmak için bu mücadeleyi yürütüyoruz. Kadın dayanışmasıyla bu karanlık zihniyete geri adım arttıracağız. Bu karanlık zihniyeti, 31 Mart seçimlerinde hep birlikte sandığa gömeceğiz. Bunun da sözünü buradan veriyoruz.
Seçimlere saatler kala buradan bütün Türkiye ve Kürdistan halklarına bir kez daha sesleniyoruz: Lütfen herkes sandığa gitsin, lütfen herkes oyunu kullansın. Oyumuzu kullanmakla da yetinmeyelim. Oy hırsızlarına, sandık hırsızlarına, kayyumcu siyaset yürütenlere karşı hep birlikte örgütlü bir biçimde sandıkları koruyalım. Sandıklarımızı oy kullanma esnasında da koruyacağız, sayım esnasında da koruyacağız. Sandıklarımızı, ilçe seçim kurulları ve il seçim kurullarında sonuçların birleştirilmesi esnasında da koruyacağız. Halklarımızla beraber sandıklarımızı sarıp sarmalayacağız. Kürt halkı başta olmak üzere DEM Parti’nin iradesini çalmaya çalışanlara en büyük cevabı sandıkları koruyarak hep beraber vereceğiz. Tüm halklarımızı sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum."